Wat je ziet, doe je zelf. Zoals ook uit ons onderzoek blijkt is het de top die bepaalt wat er gebeurt in organisaties. Leiders zetten de toon. Bewust en onbewust. Wanneer je je als bestuurder, CEO, directeur of manager afvraagt ‘Gaat het wel zo goed als ik zou willen?’, gaat dus ook over jezelf. Wees je bewust van je handelen en het effect daarvan. Vergroot je aandacht en ambacht, want dat is direct van invloed op de gehele ontwikkeling van je team of de organisatie. Begin bij jezelf. Zoek samen met Verbeelders die zone van jouw aangrenzende ontwikkeling op. Onze executive coaching kan op vele manieren, zie hieronder of neem contact met ons op. Verbeeld met ons een vorm die voor jou aantrekkingskracht heeft, dan volgt je ontwikkeling als vanzelf. 

Verbeeld jouw vorm van executive coaching

Medereiziger

Verbeelders kunnen met je meereizen als het even spannend wordt. Sta je voor een nieuwe opdracht of start je weer in een nieuwe organisatie? Dan is het fijn wanneer er iemand beschikbaar is zodra jij het even nodig hebt. Een 'meereis coaching traject' duurt bijvoorbeeld een jaar. Elke 3 tot 4 weken een gesprek en tussentijds zijn we bereikbaar wanneer je behoefte hebt aan een urgent online gesprek of even sparren. Zo maak je een vliegende (door)start.

Of kies voor een andere manier van meelopen: real-life coaching. Je kunt je afvragen hoe jij het beste leert. In een coaching-situatie buiten je werk, of juist tijdens je werk? Wellicht past coaching 'Across the job, in bedrijf van 9 tot 5' goed bij jou? Jouw coach reist met je mee. Tijdens vergaderingen, je online-meetings, moeilijke gesprekken, als je over de afdeling dwaalt. Je coach is als een vlieg aan de muur die alles registreert, met steeds een leer-break tijdens een terugblik. Feedback en feedforward. Op naar de volgende meeting!

Helemaal een real-life blik is deze coachvorm:'Camera loopt!' Niets is zo onverbiddelijk als een lopende camera, laat je een dagdeel volgen tijdens je werk. Dit zien je collega’s waarschijnlijk ook. Je verbale en non-verbale uitstraling. Bespreek het daarna met je camera-coach. Wat zie je jezelf (niet) doen? Hoe zie je anderen reageren op jou? Waar ben je happy mee? Waarmee minder? Hoe verder? Durf jij het aan? 

Tussendoor een andere vorm

Leer je graag met anderen? Wat denk je van tijdelijke 'Tandem coaching'. Een duet met dubbele pet. In deze vorm leren 2 Coachees van elkaar onder begeleiding van 1 coach. Je bent uniek, èn je staat nooit alleen. Je kunt leren met je coach en ook leren van anderen die gecoacht worden in een soortgelijke situatie. Delen van elkaars ervaringen en oplossingen. Elkaar de spiegel voorhouden, zo leer je jezelf nog beter kennen. 

De verdieping die je zoekt kunnen we ook de vorm geven als 'Changing Coach'. Vreemde ogen wringen. Een tijdelijke wisseling van coach zet je op een ander been. Dus twee sessies met een andere Verbeelder-coach kan zomaar een vorm zijn die passend is. Andere uitzichten, inzichten, vergezichten; Verandering van spijs doet weten.

Als de vraag reist, ontvouwen zich andere richtingen. Je kunt ook tijdelijk letterlijk de setting veranderen. Een paar nachten onder de sterrenhemel? Een berg beklimmen? Een lange afstand-pad dichtbij? Een GR verder weg? MTB Transalp? Een nachttrein? (naar Lissabon?) Een oerbos? De letterlijke en figuurlijke reis met jouw vraag of thema als rode draad. Als je lijf in beweging is, bewegen je hersens mee. Je coach reist met je mee. Eén op éen (maar dat kan ook met je team, of in een groep gelijkgestemden). Ervaar je mentale pracht in fysieke kracht.

Kort, actief & impact

Kan het ook anders? Korter? Actiever? En dan toch veel impact? Wat dacht je van onze 24-uurs Coaching? In 24 uur de diepte in. Een volle dag met een coach in beweging en dialoog. Dat doe je niet zomaar, het etmaal samen is het hart van een paar maanden met elkaar opreizen en begint met een intakegesprek. Dan in circa twee maanden doorlooptijd een of twee gesprekken van ontdekken, veel beweging, veel natuur, intunen, naar de kern gaan, naar je leidende vraag, de rand van het onbekende verkennen, de setting creëren voor het vervolg. De 24-uurs sessie vindt plaats met veel beweging in de natuur. Daarna ga je zelf met een 361 graden feedback rapport in circa twee maanden aan de slag in een periode van inslijpen van je inzichten. We sluiten af met een exitgesprek. Dit is een etmaal wat je niet meer vergeet, geef jezelf een markering in de tijd.

Liever creatief je onderbewuste laten spreken? Ga dan verbeelden met mood, beleid en goud. Met ons kun je ook een Strategic creative session doen. Tijdens deze sessies optimaliseren we het gebruik van de rechter hersenhelft, die aanspraak maakt op het gevoel, ruimtelijk inzicht, creatief denken en intuïtie. Onder begeleiding van een acteur-, schilder-, kunstzinnige coach maak je gedurende een dagdeel beelden over verleden, heden en toekomst. In de reflectie achteraf duid je wat zich voor je ogen afspeelt. Laat je door jezelf verrassen